top of page

Tarihle İç İçe: Tarihi Şengül Hamamı'nda Bi'Mola

Güncelleme tarihi: 12 Oca 2023

🙋🏼‍♀️🙋🏻‍♀️Tüm Mola severlere tekrardan merhaba! Mola’nın alası, Ankara’nın tarihi dokusu, Türk hamamı deneyimini köklü tarihiyle iç içe yaşamanıza olanak sağlayacak bir hamamdayız. Ankara’da halen kullanılmakta olan iki tarihi hamamdan biri olan: Şengül Hamamı'ndayız. Avrupa Birliğince Tarihi Miras Kapsamında Türkiye'de örnek Hamam seçilen Şengül Hamamı, İstiklal Mahallesi, Ulus’ta eski Ankara’nın ortasında ve kalenin güney batı eteklerinde yer almaktadır. İster yıkanın, ister masaj yaptırın, isterseniz ünlü kahve peeling'i ile cildinizi yenileyin; deneyimli çalışanları ve tarihi dokusunu korumayı başarabilmiş bu hamam, size daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir hamam keyfi sunuyor. 💆🏻‍♀️


💁🏼‍♀️🌸Şengül Hamamı'na yaptığımız bu gezi ile amacımız; sizlere Ankara tarihi için bir hazine değerinde olup, günümüze kadar bozulmadan saklanabilmiş, özenle işletilen bu tarihi tesisi tanıtmak olduğu gibi, molaların en güzelini verebilmeniz için sizlere bir fırsat sunmak! Tarihi Şengül Hamamı'nı Defnelerin gözünden görebileceğiniz gibi, 1986'dan beri herkesin uğruna sıralara girdiği, 37 yıllık deneyimi ile bir de keseci Kiraz Ceylan'ın gözlerinden dinleyin! Buyrun sizi videomuza alalım👇🏻


Defneler olarak bu röportajdan çok keyif aldık ve biz de Kiraz Abla’nın dedikleri üzerine tarihi hamamın işleyişi hakkında sizlere birkaç bilgi daha vermek istiyoruz:


130 liralık giriş ücretiyle Şengül Hamamı haftanın her günü, baylar için saat 05:00-24.00, bayanlar için ise 06:00-20:00 saatleri arasında hizmetinizde!


Hamama ilk vardığınızda, öncelikle hamam meydanında oldukça ilgili olan çalışanlar tarafından sıcak bir karşılanmadan sonra, her bir ziyaretçiye özel olarak tahsis edilen odalardan birisine yerleştiriliyorsunuz. Özenle hazırlanmış bu odalarda istediğiniz kadar vakit geçirip, dinlenebileceğiniz gibi; her bir odanın içersinde ziyaretçilerin hamamda kullanabileceği kişiye özel peştemal ve terlikleri giyerek hamam keyfi için direkt olarak hazırlanma şansınız da oluyor. Odanızda hazırlanmanız bittiği zaman ise, hamam meydanına iniyorsunuz ve tüm vücudunuzu dinlendirecek o tatlı serüven başlıyor!



“Sadece yıkanmak için mi gideceğiz?” dediğinizi duyar gibiyiz. Şengül Hamamı bir hamamdan daha fazlası; vücudunuz için verebileceğiniz molaların en güzellerinden birisi! Hizmetleri arasında kese ve köpük masajı, aromatik yağlı masaj, baş ve ayak masajları, kil masajı, kahve masajı ve bayanlar için özel olarak ağda, manikür ve pedikür servisleri bulunmakta. İsterseniz tarihi mermerler eşliğinde kendiniz yıkanın, isterseniz kendinizi kendi tercihinize göre seçebileceğiniz kesecilerin marifetli ellerine bırakın! 🙋🏻‍♀️💁🏼‍♀️Defneler olarak ziyaretinizde Kiraz Ceylan’a kendinizi yıkatmanızı öneririz.




1. Hamama ilk vardığınızda karşınıza çıkan alanın adı Soğukluk Bölümü. Soyunmalık olarak da adlandırılan bu mekanda, daha önce bahsettiğimiz gibi sizlere ait soyunup, giyinebileceğiniz ve dinlenebileceğiz özel odalar bulunmakta. Bu bölümde hamam sonrası keyifli sohbetler yapılabileceği gibi 26 devasa kubbesinin altında huzur dolu zamanlar da geçirilebilir.


2. Ilıklık bölümü ise soğukluk bölümünden sıcaklık bölümüne geçerken, arada kalan bölüm olmakla beraber; sıcaklık bölümünde terledikten sonra, kese servisinin yapıldığı alandır. Aynı bölümde tuvaletler ve kişisel temizliğinizi yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır.


3. Şengül Hamamı’nın kalbi olan Sıcaklık Bölümü ise; sauna, buhar odası, büyük göbek taşı, göbek taşının etrafında yıkanabileceğiniz kurnaların ve halvetlerin olduğu asıl alan olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzün buhar odası olarak sayılabilecek halvetlerin ortam sıcaklığı 45 dereceye kadar ulaşıyor. Aman dikkat edin, dinlenelim derken, bayılıp gitmeyin! 😛



😊Pamuk gibi olduğumuz, tatlı bir dinlenme serüvenin sonuna geldik. Yoğun sınavların, işin, gücün ardından Şengül Hamamı’na yapacağınız bir ziyaretin hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendireceğine inanıyoruz. Biten bir dönem ve zorlu sınavlarımızın ardından Defne’ler olarak, Şengül Hamamı’na gitmek planlarımız arasında! Sağlıcakla kalın. 🙋🏻‍♀️🙋🏼‍♀️

 


Kadın Hamamı Telefon: 0312 310 22 98






25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page