top of page

Bol Kutu Oyunlu Bi’Mola: Da Vinci Board Game Kafe 🎲♟

Güncelleme tarihi: 8 Ara 2022



Farklı bir mola alternatifi arayanlar ve kutu oyunu severler, haydi buraya!🙋🏻‍♀️🙋🏼‍♀️ Sizler için Ankara’da Bi’Molalık yerler arama serüvenimizin ikinci serisinde, Da Vinci Board Game isimli çok güzel ve bir o kadar da ilginç bir kafe keşfettik🤗. Hem Bahçelievler hem de Söğütözü’nde şubesi bulunan Da Vinci Board Game Cafe, Defne’ler olarak daha önce hiç karşımıza çıkmamış bir konsept çevresinde kurulmuş. Burası sabahtan akşama kadar, yüzlerce çeşit oyun içinden seçip oynayabileceğiniz bir kutu oyunları kafesi. Yaklaşık beş yıl önce, ilk olarak Bahçelievler’de kurulan Da Vinci Board Game Cafe, Ankara’daki hobi kültürünün yayılması ile son yıllarda artan talebe yetersiz gelmeye başlamış. Bunun üzerine, Söğütözü Şubesi, Ankara’daki kutu oyunu severlerin daha büyük, daha geniş, daha güzel, daha rahat ve daha uzun süre geçirebileceği; aynı anda daha kalabalık grupları ağırlayabilecek bir mekan olarak Ağustos 2022’de kurulmuş. Kutu oyunu seven birinin, uzun süre sıkılmadan, farklı kutu oyunları oynayabileceği bu mekana, bir de gelin Defne’lerin gözünden bakın! 👀👇🏻



1.

Söğütözü, Neoroma iş Merkezinde bulunan yeni DaVinci Board Game şubesi, ilk bakışta modern ve eğlenceli yapısıyla dikkatimizi çekmeyi başardı. Ayrıca Söğütözü metro durağına sadece sekiz dakikalık bir yürüme mesafesinde olan bu kafe, Bi’Mola verebilmeniz için çok uygun bir konumda.

Söğütözü, Neoroma iş Merkezinde bulunan yeni DaVinci Board Game şubesi, ilk bakışta modern ve eğlenceli yapısıyla dikkatimizi çekmeyi başardı 🤩. Ayrıca Söğütözü metro durağına sadece sekiz dakikalık bir yürüme mesafesinde olan bu kafe, Bi’Mola verebilmeniz için çok uygun bir konumda.



2.

Oldukça geniş, ferah ve modern bir dekorasyona sahip olan bu mekan için giriş ücreti 50 lira. Sabah 08.00, akşam 00:00’a kadar açık olan Da Vinci Board Game Cafe’de, giriş ücretini ödedikten sonra istediğiniz kadar vakit geçirebilirken, dilediğiniz kadar farklı kutu oyunu oynayabiliyorsunuz.


💁🏼‍♀️Eğer bu kafeye haftada birden fazla geliyorsanız ve her gelişinizde 50 lira ödemek istemiyorsanız, 240-300 liraya aylık üyelik yaptırabiliyorsunuz.



3.

Oynayacağınız oyun tipine ve grubunuzun büyüklüğüne göre farklı masa varyasyonları (kare, dikdörtgen, ışıklı) olan bu kafede, toplamda 27 tane masa bulunuyor. Rahat bir şekilde 150 kişiyi ağırlayabilecek bu mekan, tamamen oyun oynamaya ayrılmış iki kattan oluşuyor.



4.

Ne demişler “Aç ayı oynamaz!”. Da Vinci Board Game Cafe, siz oyun oynarken de sizi düşünmüş. 😋 Oldukça uygun fiyatlı ve çeşitli bir menüsü olan bu kafe, oyun zevkini bir adım ileriye taşıyor. Ayrıca Defne’ler olarak Cappucino’sunu çok beğendik!


5.

Da Vinci Board Game Cafe, son derece güncel, son yıllardaki ödüllü oyunlara öncelik verilip oluşturulmuş, 250’den fazla oyunun bulunduğu bir kütüphaneye sahip!


Masalarda bulunan tuş sistemi ile, sabah 11:00’den sonra oyun seçimi ya da oyun anlatımı için çalışanlar ile iletişime geçebiliyorsunuz. Bu kafede sürekli bir etkileşim ve sosyallik ön planda. Çalışanların sizinle birebir ilgilendiği, sıcacık bir konsept! Bu kadar fazla, daimi müşterisi olduğuna şaşmamalı🤗


💁🏻‍♀️Ayrıca bu kafenin Whatsapp ve Telegram grupları da mevcut. Müşteriler sosyalleşmek için bu grupları kullanıyor ve çeşitli oyun turnuva duyuruları da bu gruplardan yapılıyor.



6.

Mekanın çalışanlarından Emre Gürsoy’un dediğine göre, kafe müşterilerinin en çok oynadığı, kültleşmiş oyun ise “Catan” adında bir oyun. Gittiğinizde bu oyuna bir şans verebilirsiniz!


🎲Ayrıca kendisinden, farklı amaçlara göre hangi oyunların oynanabileceği hakkında öneriler aldık. Emre Bey, eğer rekabetçi bir oyun oynamak istiyorsak, Splender ve Love Letter’ı önerdi. Kooperatif bir oyun arıyorsanız, Lanetli Ada ve The Mind’a bir göz atabilirsiniz. Eğer sohbet muhabbet edelim diyorsanız, Emre Bey’e göre Dixit sizin için doğru seçim.



7.

Bir oyun oynadınız, ancak eve gitme vakti geldi çattı. “😟 Ee, ne yapacağız?” dediğinizi duyar gibiyiz! 🙉 Hiç merak etmeyin, çünkü Da Vinci Board Game Cafe’nin bir de en popüler kutu oyunlarını sattığı bir dükkanı var. İster yarıda kalan oyununuzu satın alın, ya da bir arkadaşa hediye; bu küçük dükkanda, çoğu tanıdığınız mağazda bulamayacağınız bir sürü kutu oyunu mevcut!



8.

💁🏻‍♀️🙋🏼‍♀️Sırada Defne’ler için oyun vakti! Daimi müşterilerden Turhan Bey’in önerisi ile “Ankh Gods of Egypt” isimli bir oyun oynamaya başladık. Daha doğrusu öğrenmeye çalıştık desek daha yerinde olur 😅. Öğrenmeye çalışmış olsak bile, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, daha önce hiç karşımıza çıkmamış oyunları oynamaya çalışmak bizce çok zevkliydi!



9.

Hem oynadık, hem içtik! Oyun arasında bize ikram ettikleri el yapımı ice tea’leri gerçekten çok lezzetliydi. 🤩



10.


Da Vinci Board Game Cafe, bizden tam not alarak, Defne’ler onaylı Bi’Mola mekanı olmayı başardı! 👍🏻👩🏻‍💼👩🏼‍💼 Çalışanlarının sıcakkanlılığı ve ilgisi, mekanın ferahlığı ve tasarımı, kutu oyunlarının kalitesi ve kütüphanenin çeşitliliği olsun, bu kafe molalarınızın yıldızı olabilir 🤩💫. Geçirdiğimiz iki saatlik kısa zaman diliminde bile, gerçekten çok keyif aldık. Defne’ler olarak Da Vinci Board Game Cafe’yi mola duraklarımıza ekledik. En kısa zamanda arkadaşlarımızla tekrar gitmeyi planlıyoruz!


🌸Bir sonraki yazımıza kadar hoşça kalın!




21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page